

Renomirani svetski kuvar, "naučnik u kuhinji" i istinska TV zvezda sa kanala 24Kitchen - Rudolf Van Vin, pomoći će ti da unaprediš svoje kulinarsko znanje! Autor je brojnih knjiga o hrani i kulinarstvu, a njegova specijalnost je priprema sofisticiranih i kreativnih jela. Sa pratiocima Maxi stranica podeliće svoje umeće - na radost svih ljubitelja gastronomije.
Recept nedelje – Sočni bataci i karabataci sa limunom
Sastojci:
Pileći batak i karabatak Maxi mesara - 2 kom
Crni luk Maxi pijaca - 1 glavica
Pšenično brašno T-400 Maxi - 1 kašika
Limun Maxi pijaca - 2 kom
Kokošja kocka Maxi lion - 1 kom
Voda - 150 ml
Šećer kristal Maxi - 1 kašičica
Crveno vinsko sirće Maxi - 1 kašika
Maslac Maxi - 20 g
Beli luk Maxi pijaca - 2 čena
Peršun Maxi pijaca
Morska so Maxi - po ukusu
Crni mleveni biber Maxi - po ukusu
Extra devičansko maslinovo ulje Maxi
Priprema:
U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte batake i propržite ih oko 15 minuta, zatim dodajte malo soli i bibera po ukusu.
Dok se piletina prži, isecite crni i beli luk i izrendajte koru limuna. Spremnu piletinu prebacite u posudu za pečenje, a u isti tiganj dodajte maslac, isečeni crni i beli luk, malo brašna, limunov sok i pileći bujon. Sve to ukrčkajte pa dodajte koru limuna, šećer, vinsko sirće i još malo maslaca. Sos prebacite u posudu i stavite u rernu da se peče. Kada meso bude gotovo servirajte na tanjir i dodajte origano, peršun i kriške limuna.
Prijatno!





