Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
maximalno-ukusno-sa-rudolfom

Renomirani svetski kuvar, "naučnik u kuhinji" i istinska TV zvezda sa kanala 24Kitchen - Rudolf Van Vin, pomoći će ti da unaprediš svoje kulinarsko znanje! Autor je brojnih knjiga o hrani i kulinarstvu, a njegova specijalnost je priprema sofisticiranih i kreativnih jela. Sa pratiocima Maxi stranica podeliće svoje umeće - na radost svih ljubitelja gastronomije.

Recept nedelje - Mladi krompiri sa gremolata sosom

Sastojci:

Baby krompir Maxi pijaca - 500g

Peršun Maxi pijaca - 1 veza

Limun Maxi pijaca - 1 komad

Tvrdi rendani sir - 60g

Maslinovo ulje Maxi

So

Biber

 

Priprema:

Obarimo mladi krompir 8 minuta, a za to vreme zagrejemo rernu na 220 stepeni. Pleh obložimo pek papirom, poređamo krompire i zgnječimo ih viljuškom. Začinimo solju i biberom i prelijemo maslinovim uljem. U zagrejanoj rerni, pečemo 20-30 minuta ili dok ne postanu hrskavi. 

 

Gremolata sos pripremamo od izrendanog belog luka, kore limuna, sitno isečenog svežeg peršuna, tvrdog rendanog sira i maslinovog ulja. Dobro promešamo i sos je spreman.