Renomirani svetski kuvar, "naučnik u kuhinji" i istinska TV zvezda sa kanala 24Kitchen - Rudolf Van Vin, pomoći će ti da unaprediš svoje kulinarsko znanje! Autor je brojnih knjiga o hrani i kulinarstvu, a njegova specijalnost je priprema sofisticiranih i kreativnih jela. Sa pratiocima Maxi stranica podeliće svoje umeće - na radost svih ljubitelja gastronomije.

Recept nedelje – Sočni bataci i karabataci sa limunom

Sastojci:

Pileći batak i karabatak Maxi mesara - 2 kom

Crni luk Maxi pijaca - 1 glavica

Pšenično brašno T-400 Maxi - 1 kašika

Limun Maxi pijaca - 2 kom

Kokošja kocka Maxi lion - 1 kom

Voda - 150 ml

Šećer kristal Maxi - 1 kašičica

Crveno vinsko sirće Maxi - 1 kašika

Maslac Maxi - 20 g

Beli luk Maxi pijaca - 2 čena

Peršun Maxi pijaca

Morska so Maxi - po ukusu

Crni mleveni biber Maxi - po ukusu

Extra devičansko maslinovo ulje Maxi


Priprema:

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte batake i propržite ih oko 15 minuta, zatim dodajte malo soli i bibera po ukusu.

Dok se piletina prži, isecite crni i beli luk i izrendajte koru limuna. Spremnu piletinu prebacite u posudu za pečenje, a u isti tiganj dodajte maslac, isečeni crni i beli luk, malo brašna, limunov sok i pileći bujon. Sve to ukrčkajte pa dodajte koru limuna, šećer, vinsko sirće i još malo maslaca. Sos prebacite u posudu i stavite u rernu da se peče. Kada meso bude gotovo servirajte na tanjir i dodajte origano, peršun i kriške limuna.

 

Prijatno!