

Renomirani svetski kuvar, "naučnik u kuhinji" i istinska TV zvezda sa kanala 24Kitchen - Rudolf Van Vin, pomoći će ti da unaprediš svoje kulinarsko znanje! Autor je brojnih knjiga o hrani i kulinarstvu, a njegova specijalnost je priprema sofisticiranih i kreativnih jela. Sa pratiocima Maxi stranica podeliće svoje umeće - na radost svih ljubitelja gastronomije.

Recept nedelje - Mladi krompiri sa gremolata sosom
Sastojci:
Baby krompir Maxi pijaca - 500g
Peršun Maxi pijaca - 1 veza
Limun Maxi pijaca - 1 komad
Tvrdi rendani sir - 60g
Maslinovo ulje Maxi
So
Biber
Priprema:
Obarimo mladi krompir 8 minuta, a za to vreme zagrejemo rernu na 220 stepeni. Pleh obložimo pek papirom, poređamo krompire i zgnječimo ih viljuškom. Začinimo solju i biberom i prelijemo maslinovim uljem. U zagrejanoj rerni, pečemo 20-30 minuta ili dok ne postanu hrskavi.
Gremolata sos pripremamo od izrendanog belog luka, kore limuna, sitno isečenog svežeg peršuna, tvrdog rendanog sira i maslinovog ulja. Dobro promešamo i sos je spreman.



