• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Posni obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Zapečeni posni pasulj
Srednje
Srednji
Više od 60 min
1/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. biberа
  • 30 g brašna
  • mešavine začina
  • 1 kom. crnog luka
  • 3 kom. belоg luka
  • 600 g pasulja
  • 10 g aleve parike
  • 40 ml ulja
  • so
Zapečeni posni pasulj
Priprema

Beli pasulj sipajte u dublji lonac, prelijte vodom i kuvajte oko 60 minuta. U tiganju ispržite na ulju crni luk isečen na kolutove. Dodajte beli luk, mešavinu začina, so, biber i alevu papriku. Dodajte dve kašike brašna, promešajte i zaprška za pasulj je gotova. U međuvremenu trećina vode je ispariila iz lonca s pasuljem. Dodajte zapršku, promešajte nekoliko puta, te sklonite s ringle. Gusti pasulj prelijte u vatroslanu posudu, te ga zapecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak