• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pasulj sa čilii papričicama

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pasulj sa čilii papričicama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 5 g aleve parike
  • 2 kom. belоg luka
  • 10 g brašna
  • 3 kom. čili papričice
  • 10 ml ulja
  • 100 g crnog luka
  • 300 g pasulja
Pasulj sa čilii papričicama
Priprema

Veče pre kuvanja pasulja operrite ga u dve, tri vode i ostavite da odstoji u činiji sa mlakom vodom. Ujutru ga operite mlakom vodom i stavite u odgovarajuću šerpu sa poklopcem. Nalijte pasulj vodom toliko da prekrije pasulj. Kada voda provri, prospite vodu i nalijte sa 1,5 l sveže vode. U toku kuvanja dodajte vodu po potrebi. Pri kraju kuvanja posolite po ukusu. Prpremite zapršku tako što ćete naliti ulje u manju šerpu, dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok luk ne postane staklast. Nakon toga dodajte dve kašike brašna, dobro promešajte, zatim stavite jednu kašiku aleve parprike. Nastavite sa mešanjem kako zaprška ne bi zagorela. Prelijte njome pasulj u šerpi i dodajte čili papričice. Ostavite da se kuva još oko 10 minuta i uživajte! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak