Maxi logoMaxi logo
  • Samosa

Samosa

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

5 od 5
Vegetarijanski
Vikend obrok
Glavno jelo
Samosa

Sastojci za 3 Osoba/e

3 Osoba/e
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 500 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 1 g so
  • 1 kom. čili papričice
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g čeri paradajza
  • 200 ml ulja
  • 100 g zelene salate

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Paprika ljuta cili Mix 100g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Započni pripremu

    Pripremite fil za punjenje samosa: upržite sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa dodajte meso. Kad se meso malo uprži, dodajte malo vode, posolite, pobiberite i dodajte malo čili papričice. Kad se fino isprži, ostavite sa strane da se ohladi. Za testo je potrebno: 500 g glatkog brašna, malo vode, malo soli, 200 ml ulja. Umesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da odstoji pola sata. Podelite testo i razvijajte tanke krugove prečnika 20 cm. Presecite ga na pola i stavite po kašiku fila. Preklopite, ali tako da dobijete trougao, pa zatvorite krajeve hladnom vodom. Pržite u vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i stavite na papirni ubrus kako bi upio masnoću. Servirajte sa paradajzom i zelenom salatom. Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Daleki istok
    Vegetarijanski
    Vikend obrok
    Večera
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Samosa

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Paprika ljuta cili Mix 100g
    Ovaj proizvod više nije dostupan