• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Samosa
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 500 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 1 g so
  • 1 kom. čili papričice
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g čeri paradajza
  • 200 ml ulja
  • 100 g zelene salate
Samosa
Priprema

Pripremite fil za punjenje samosa: upržite sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa dodajte meso. Kad se meso malo uprži, dodajte malo vode, posolite, pobiberite i dodajte malo čili papričice. Kad se fino isprži, ostavite sa strane da se ohladi. Za testo je potrebno: 500 g glatkog brašna, malo vode, malo soli, 200 ml ulja. Umesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da odstoji pola sata. Podelite testo i razvijajte tanke krugove prečnika 20 cm. Presecite ga na pola i stavite po kašiku fila. Preklopite, ali tako da dobijete trougao, pa zatvorite krajeve hladnom vodom. Pržite u vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i stavite na papirni ubrus kako bi upio masnoću. Servirajte sa paradajzom i zelenom salatom. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak