Rezultati pretrage recepataRižoto sa lisičarkama
Maxi logoMaxi logo
  • Rižoto sa lisičarkama

Rižoto sa lisičarkama

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 30 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Posni obrok
Glavno jelo
Rižoto sa lisičarkama

Sastojci za 2 Osoba/e

2 Osoba/e
  • 150 ml belog vina
  • 1 kom. belоg luka
  • 100 g crnog luka
  • 300 g lisičarke
  • 50 g pirinča
  • 50 g parmezana

Započni pripremu

Propržite sitno iseckan crni i beli luk na maslinovom ulju, pobiberite i posolite. Dodajte pirinač (jednu šoljicu) i kratko ga propržite, potom dodajte čašu belog vina i dinstajte dok tečnost ne nestane. Po potrebi dodajte malo vode. U međuvremenu propržite lisičarke na maslinovom ulju, posolite i pobiberite i dodajte ih pirinču kada budu izdinstane. Servirajte i stavite cele komadiće pečuraka koje ste prethodno propržili zarad dekoracije. Na kraju dodajte malo parmezana i uživajte!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Vegetarijanski
Posni obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Rižoto sa lisičarkama