Rezultati pretrage recepataSarme sa paradajz sosom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme sa paradajz sosom

Sarme sa paradajz sosom

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Gurmanski obrok
Glavno jelo
Sarme sa paradajz sosom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 300 g paradajza
  • 15 g vegete
  • 5 g tucane paprike
  • 30 ml ulja
  • 15 g šećera
  • 1 kom. šargarepe
  • so
  • 10 g origana
  • 50 g pirinča
  • 2 kom. belоg luka
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 600 g kupusa
  • 400 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mesa
  • 15 g brašna
  • 20 kom. bosiljka
  • biberа

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Paprika ljuta sudzuk tucana Premia 150g
    150 gr
    1666.6 rsd/Kg
    249,99 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Zac bilj bosiljak 15 g Maxi Pijaca
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Započni pripremu

    Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri clavice crnog luka, kada se izdinsta, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike i fil je gotov. Stavite jednu i po kašiku u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila može se napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju začinite zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike, pa time prelijte sarme, a zatim ih nalijte toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Pripremite sos od paradajza: na nauljeni tiganj stavite iseckani crni luk, potom dva čena belog luka, a kada se luka izdinsta, dodajte iseckani paradajz, posolite, pobiberite, stavite kašičicu šečera i kuvajte uz povremeno mešanje. Kad sos bude skoro gotov, sipajte kašiku brašna i dobro promešajte da ne bi ostale grudvice i da bi se dobila željena gustina. Začinite bosiljkom i origanom. Kada sarme budu gotove, prelijte ih ovim sosom i uživajte u obroku! Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Gurmanski obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Sarme sa paradajz sosom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Paprika ljuta sudzuk tucana Premia 150g
    150 gr
    1666.6 rsd/Kg
    249,99 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Zac bilj bosiljak 15 g Maxi Pijaca
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD