Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.9.2024.

Poštovani Biznis Kupci, obaveštavamo Vas da se kupovinom putem Maxi Online prodavnice ne ostvaruje pravo na dobijanje nalepnica u Lego programu lojalnosti.

Rezultati pretrage recepataSarme sa paradajz sosom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme sa paradajz sosom

Sarme sa paradajz sosom

Sarme sa paradajz sosom
Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 10 g origana
  • 15 g vegete
  • 30 ml ulja
  • 15 g šećera
  • so
  • 300 g paradajza
  • 5 g tucane paprike
  • 50 g pirinča
  • 1 kom. šargarepe
  • 15 g brašna
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 600 g kupusa
  • 400 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mesa
  • 20 kom. bosiljka
  • 2 kom. belоg luka
  • biberа
  • 10 g origana
  • 15 g vegete
  • 30 ml ulja
  • 15 g šećera
  • so
  • 300 g paradajza
  • 5 g tucane paprike
  • 50 g pirinča
  • 1 kom. šargarepe
  • 15 g brašna
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 600 g kupusa
  • 400 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mesa
  • 20 kom. bosiljka

Započni pripremu

Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri clavice crnog luka, kada se izdinsta, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i dve šolje pirinča opranog u nekoliko voda. Na kraju pobiberite i dodajte jednu kašičicu aleve tucane paprike i fil je gotov. Stavite jednu i po kašiku u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila može se napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju začinite zaprškom od malo ulja, jedne kašike brašna i malo tucane paprike, pa time prelijte sarme, a zatim ih nalijte toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Pripremite sos od paradajza: na nauljeni tiganj stavite iseckani crni luk, potom dva čena belog luka, a kada se luka izdinsta, dodajte iseckani paradajz, posolite, pobiberite, stavite kašičicu šečera i kuvajte uz povremeno mešanje. Kad sos bude skoro gotov, sipajte kašiku brašna i dobro promešajte da ne bi ostale grudvice i da bi se dobila željena gustina. Začinite bosiljkom i origanom. Kada sarme budu gotove, prelijte ih ovim sosom i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 4 porcije

  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    - 11%
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    1 Kg
    48.99 rsd/Kg
    54.99 rsd/Kg
    48
    99
    RSD
    54,99 RSD
    7486025
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7221273
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    500 gr
    233.98 rsd/Kg
    116
    99
    RSD
    7485994
  • Sargarepa domaca
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7290791