Maxi logoMaxi logo
  • Ratatuj u tepsiji

Ratatuj u tepsiji

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Vikend obrok
Glavno jelo
Ratatuj u tepsiji

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 2 kom. belоg luka
  • 30 ml belog vina
  • biberа
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. ljute paprike
  • 400 g paradajza
  • 150 ml paradajz sosa
  • 5 kom. peršuna
  • 2 kom. paprike
  • 300 g plavih patlidžana
  • so
  • 20 ml ulja
  • 200 g tikvica

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    519.96 rsd/Kg
    129,99 RSD
  • Vino Chardonnay classic 0.75l
    750 ml
    533.32 rsd/L
    399,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD
  • Započni pripremu

    Iseckajte na krugove glavicu crnog luka, dva plava patlidžana, četiri paradajza, dve male tikvice, jednu ljutu papriku. Posolite i pobiberite. Prelijte dvema kašikama belog vina, dvema kašikama sosa od paradajza ili kečapa, posolite i pobiberite. Naseckajte peršun, papriku, beli luk, dodajte malo ulja i posolite. U tepsiju stavite sos koji ste pripremili, pa naređajte povrće po ukusu, potom prelijte sosom sa peršunom, paprikom i belim lukom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Evropska kuhinja
    Vegetarijanski
    Vikend obrok
    Ručak
    Proleće,Leto
    Glavno jelo
    • Ratatuj u tepsiji

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    519.96 rsd/Kg
    129,99 RSD
  • Vino Chardonnay classic 0.75l
    750 ml
    533.32 rsd/L
    399,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD