Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
Širok asortiman
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Rezultati pretrage recepataRiba sa povrćem u rerni
Maxi logoMaxi logo
  • Riba sa povrćem u rerni

Riba sa povrćem u rerni

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Riba sa povrćem u rerni

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 6 kom. belоg luka
  • 2 kom. jaja
  • 10 ml limunovog soka
  • 3 kom. bosiljka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 200 g paradajza
  • 700 g ribe
  • 200 g kravljeg sira
  • 2 g soli
  • 3 kom. peršuna
  • 200 g šargarepe
  • 100 g tikvica

Započni pripremu

Isecite povrće po želji. Očistite beli luk, naseckajte peršun i bosiljak. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći ribu, stavite povrće, dobro izmešajte, začinite bosiljkom, belim lukom, i ponovo promešajte. U činiji izmešajte 100 ml vode, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i prelijte pivrće tom tečnoščću. Umutite dva jaja i prelijte po povrću. Tepsiju prekrijte alu-folijom, i probodite je na par mesta kako bi para mogla da izlazi. Stavite dase peče pola sata. Operite ribu, osušite je i posolite i pobibertite, isecite po želji. Pred kraj pečenja, otkrijte povrće, stavite ribu preko njega, dodajte narendani sir i zapecite još 10 minuta, otkriveno.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Riba sa povrćem u rerni