• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Riba sa povrćem u rerni
Srednje
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 6 kom. belоg luka
  • 2 kom. jaja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 kom. bosiljka
  • 200 g paradajza
  • 3 kom. peršuna
  • 10 ml limunovog soka
  • 700 g ribe
  • 200 g kravljeg sira
  • 2 g soli
  • 200 g šargarepe
  • 100 g tikvica
Priprema

Isecite povrće po želji. Očistite beli luk, naseckajte peršun i bosiljak. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći ribu, stavite povrće, dobro izmešajte, začinite bosiljkom, belim lukom, i ponovo promešajte. U činiji izmešajte 100 ml vode, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i prelijte pivrće tom tečnoščću. Umutite dva jaja i prelijte po povrću. Tepsiju prekrijte alu-folijom, i probodite je na par mesta kako bi para mogla da izlazi. Stavite dase peče pola sata. Operite ribu, osušite je i posolite i pobibertite, isecite po želji. Pred kraj pečenja, otkrijte povrće, stavite ribu preko njega, dodajte narendani sir i zapecite još 10 minuta, otkriveno.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak