• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Predjelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pita s pečurkama
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 500 g brašna
  • 150 g crnog luka
  • 5 g origana
  • so
  • 400 g šampinjona
  • 20 ml ulja
Pita s pečurkama
Priprema

U posudu stvaite 500 g brašna, kašičicu soli, malo ulja i zamesite testo mlakom vodom. Testo ne treba da bude ni previše tvrdo ni previše mekano. Dobro ga umesite i od njega napravite kugle, pa ih ostavite da odstoje 20 minuta i zatim svaku razvucite oklagijom i premažite uljem. Dok spremate fil, ostavite testo da odstoji. Sitno iseckajte 400 g šampinjona i dve glavice crnog luka. Crni luk propržite na ulju, dodajte pečurke i pržite dok ne ispari tečnost. Začinite po ukusu origanom, biberom ili drugim začinskim biljem. Testo razvucite što tanje u krug, pa po njemu ravnomerno rasporedite fil. Uvijte testo u rolat, pa stavite u okruglu tepsiju u obliku puža. Isti postupak ponovite i sa ostalim kuglama testa. Pitu pecite 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Kada bude gotova, pokrijte je mokrom krpom da omekša.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak