U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje ste prethodno uvaljali u brašno). Nakon 15 minuta dinstanja dodajte paradajz pire, suve šljive, beli luk i začine. Prelijte gulaš vinom i vodom, te ga kuvajte na slaboj vatri oko 90 minuta, uz povremeno mešanje. Servirajte pripremljeni gulaš uz pirinač ili kuvani krompir.
Ocena
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Mađarska kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
Sastojci za 4 osobe
Maxi pijaca bulk Luk crni
500 gr
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
Maxi pijaca Sampinjoni domaci 400g Maxi Pijaca
400 gr
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
Gurman Paradajz pire Gurman 28-30% 370g
370 gr
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
Maxi Suva sljiva bez kostice Maxi 200g
200 gr
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
Maxi pijaca pakovan proizvod Aromaticno i zacinsko bilje