Rezultati pretrage recepataČorba od belog luka
Maxi logoMaxi logo
  • Čorba od belog luka

Čorba od belog luka

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 30 min

Cena

Nizak

Ocena

5 od 5
Klasik
Recept za svaki dan
Supa/čorbe
Čorba od belog luka

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 2 kom. crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 15 kom. belоg luka
  • 80 g maslaca
  • 5 g mešavine začina
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 50 g parmezana
  • 1 kom. pileće supe
  • so

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Luk crni
    500 gr
    69,99 RSD/kilogram
    35,00 RSD
    7221273
  • Luk beli 250g
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
    7221219
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1519.96 rsd/Kg
    379,99 RSD
    7188711
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Premia 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    749.99 rsd/L
    749,99 RSD
    7187499
  • Započni pripremu

    U blenderu izmiksujte crni i beli luk. U dublji lonac sipajte maslinovo ulje, mešavinu luka i dinstajte ga dva-tri minuta. Dodajte maslac, dinstajte još minut-dva. Potom zalijte luk pilećom supom i neutralnom pavlakom. Kada čorba provri, kuvajte je još 10 minuta na niskoj temperaturi. Štapnim mikserom izradite čorbu. Servirajte je uz rendani parmezan i krutone.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Evropska kuhinja
    Klasik
    Recept za svaki dan
    Ručak
    Sve sezone
    Supa/čorbe
    • Čorba od belog luka

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Luk crni
    500 gr
    69,99 RSD/kilogram
    35,00 RSD
    7221273
  • Luk beli 250g
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
    7221219
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1519.96 rsd/Kg
    379,99 RSD
    7188711
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Premia 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    749.99 rsd/L
    749,99 RSD
    7187499