• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Zapečeni potaž sa sirom i lukom

Lako
Nizak
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Supa/čorbe
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Zapečeni potaž sa sirom i lukom
Lako
Nizak
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 25 g brašna
  • 1 kom. biberа
  • 250 g crnog luka
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • 10 g maslaca
  • 5 g začinskog bilja
Zapečeni potaž sa sirom i lukom
Priprema

Luk isecite na sitne kockice i dinstajte ga na maslacu tri-četiri minuta. Dodajte brašno mešajući sve vreme kako se ne bi stvorile grudvice. Dok mešate, ubacite i tri četvrtine sira, potom prelijte vodom, dodajte so, biber i začinsko bilje. Kuvajte na tihoj vatri još dva-tri minuta. Za poseban efekat dekoracije čorbu sipajte u vatrostalne činije, pospite je rendanim sirom i zapecite u rerni tri-četiri minuta na 200 stepeni. Servirajte uz tostirani domaći hleb. Ova čorba je veoma izdašna, tako da može da zameni glavno jelo.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak