Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 31.3.2025.

Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator promotivnih akcija koje se ovih dana pojavljuju na društvenim mrežama. Opširnije o primerima ovakvih promocija na linku.

Zdravo! U Maxi Online-u se uvek trudimo da isporuka bude u vreme koje ste zakazali, međutim u subotu 15/03, usled najavljenog protesta i zatvaranja ulica u određenim delovima grada, Vaša isporuka može kasniti. Veoma nam je važno Vaše iskustvo kupovine i zbog toga ćemo se potruditi da period kašnjenja bude što kraći. Zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju.

Rezultati pretrage recepataDomaći burek sa šampinjonima
Maxi logoMaxi logo
  • Domaći burek sa šampinjonima

Domaći burek sa šampinjonima

Domaći burek sa šampinjonima
Srednje
> 60 min
5/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 5 kom. bibera
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 10 g soli
  • 500 g šampinjona
  • 70 ml ulja
  • 5 kom. bibera
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 10 g soli
  • 500 g šampinjona
  • 70 ml ulja

Započni pripremu

Za testo pomešajte brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Za to vreme pripremite fil. U malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte šampinjone, so i biber. Nakon tri-četiri minuta dinstanja i povremenog mešenja dodajte toplu vodu, te krčkajte nadev još 15 minuta. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite. Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoću stolnjaka - što je više dižete, to će se burek sam urolati. Burek oblikujte u pužić i stavite u nauljenu tepsiju. Testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja. Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Doručak
Doručak
Sve sezone
Glavno jelo

Sastojci za 6 osoba

Maxi Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
10 kom

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca Sampinjoni domaci 400g Maxi Pijaca
400 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca bulk Luk crni domaci
500 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
Maxi Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
1 Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
54
99
RSD
Luk beli 250g
Maxi pijaca Luk beli 250g
250 gr
139
99
RSD

Već imate u kuhinji

So morska Maxi kutija 1kg
Maxi So morska Maxi kutija 1kg
1 Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
47
99
RSD
Ulje suncokretovo Maxi 1l
Maxi Ulje suncokretovo Maxi 1l
1 L
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
169
99
RSD
Biber crni mleveni Maxi  5g
Maxi Biber crni mleveni Maxi 5g
5 gr
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
17
99
RSD