• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Pite
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pica sa svinjetinom
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 1 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g čeri paradajza
  • 100 g crnog luka
  • 200 ml jogurta
  • 200 g kačkavalja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 ml mleka
  • 200 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1/2 kom. svežeg kvasca
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 2 g soli
  • 5 g origana
  • 2 g šećera
Pica sa svinjetinom
Priprema

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2 kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Na nauljenom tiganju dinstajte crni luk. Kada postane staklast, dodajte mleveno meso i malo vode. Kada meso bude gotovo, posolite, pobiberite i dodajte malo vegete. Razvucite testo i stavite preko kačkavalj, mleveno meso i čeri paradajz. Pecite na 220 stepeni dok pica ne dobije zlatnožutu boju. Začinite picu origanom i servirajte. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak