• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Vegetarijanski paradajz
Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 50 g crnog luka
  • 1 kom. belоg luka
  • celerа
  • 120 g kačkavalja
  • 2 kom. tikvica
  • 250 g plavih patlidžana
  • 800 g paradajza
  • 1 kom. paprikе
  • 50 g hleba
Vegetarijanski paradajz
Priprema

Sa osam paradajza odsecite deo sa peteljkom i sačuvajte za kasnije. Izvadite sredinu iz paradajza vodeći računa da ne probijete zidove. Posolite unutrašnjost i paradajze poređajte u pleh pokriven papirom za pečenje. Sitno iseckajte grančicu celera, pola glavice luka, čen belog luka i na brzinu propržite na ulju. Dodajte dve manje tikvice, papriku i manji plavi patlidžan iseckan na kockice, kao i sačuvanu sredinu paradajza. Dinstajte pet minuta na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući. Posolite i pobiberite masu, zatim je poklopite i kuvajte još 15 minuta na smanjenoj temperaturi. Dinstanom povrću možete dodati kockice proprženog hleba i 120 g kačkavlja. Ovom smesom napunite svaki paradajz, poklopite sačuvanim vrhovima i pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak