• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Torta sa narandžama
Srednje
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g integralnog keksa
  • 4 kom. jaja
  • 50 g pomorandžine kore
  • 50 g margarina
  • 20 ml mleka
  • 100 g maslaca
  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • so
  • 180 g šećera
  • 130 ml soka od narandže
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 2 kom. želatina
Torta sa narandžama
Priprema

Maslac penasto umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje, so, sok od pomorandže i kuvajte 10 minuta na pari neprestano mešajući. Dobro ohladite krem. Za podlogu sjedinite mleveni keks sa otopljenim maslacem i vanilin šećerom, te ga utisnite u kalup za torte. Ostavite u frižideru da se stegne, pa premažite ohlađenim filom i vratite u frižider. Želatin prelijte vodom, ostavite ga da nabubri, a potom ga otopite na tihoj vatri. Maskarpone umutite mikserom dodajući šećer, zatim sok i seckane kandirane pomorandže. Na kraju umešajte otopljeni želatin i umućenu slatku pavlaku. Prelijte preko prvog fila i u frižideru dobro ohladite tortu. Potom skinite obruč kalupa, pa tortu prelijte glazurom i ukrasite kriškama narandže.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak