Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 03.12.2023

Rezultati pretrage recepataTorta sa narandžama
Maxi logoMaxi logo
  • Torta sa narandžama

Torta sa narandžama

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

4 od 5
Klasik
Slavska trpeza
Desert
Torta sa narandžama

Sastojci za 10 Osoba/e

10 Osoba/e
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g integralnog keksa
  • 4 kom. jaja
  • 50 g pomorandžine kore
  • 50 g margarina
  • 500 g maskarpone sira
  • 130 ml soka od narandže
  • 100 g maslaca
  • so
  • 200 ml slatke pavlake
  • 20 ml mleka
  • 180 g šećera
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 2 kom. želatina

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7188711
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    26 rsd/kom
    259,99 RSD
    7518479
  • Secer prah C 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
    7175610
  • Započni pripremu

    Maslac penasto umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje, so, sok od pomorandže i kuvajte 10 minuta na pari neprestano mešajući. Dobro ohladite krem. Za podlogu sjedinite mleveni keks sa otopljenim maslacem i vanilin šećerom, te ga utisnite u kalup za torte. Ostavite u frižideru da se stegne, pa premažite ohlađenim filom i vratite u frižider. Želatin prelijte vodom, ostavite ga da nabubri, a potom ga otopite na tihoj vatri. Maskarpone umutite mikserom dodajući šećer, zatim sok i seckane kandirane pomorandže. Na kraju umešajte otopljeni želatin i umućenu slatku pavlaku. Prelijte preko prvog fila i u frižideru dobro ohladite tortu. Potom skinite obruč kalupa, pa tortu prelijte glazurom i ukrasite kriškama narandže.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Slavska trpeza
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Torta sa narandžama

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7188711
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    26 rsd/kom
    259,99 RSD
    7518479
  • Secer prah C 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
    7175610