• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Svinjski kotleti na grčki način

Srednje
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Grčka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Svinjski kotleti na grčki način
Srednje
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2 kom. belоg luka
  • 600 g svinjskog filea
  • 1 g majčine dušice
  • 80 ml maslinovog ulja
  • biberа
  • 5 g origana
  • so
  • 15 ml vinskog sirćta
Svinjski kotleti na grčki način
Priprema

U dublju posudu stavite 80 ml maslinovog ulja, sitno naseckani crni i dva čena belog luka, jednu kašičicu origana, posolite, pobiberite i dodajte kašiku vinskog sirćeta. Sve dobro promešajte. Meso operite, osušite i istucite tučkom za meso. Premažite meso marinadom i ostavite da odstoji preko noći ili par sati. Pržite kotlete sa svake strane da uhvate finu boju. Pazite da vatra ne bude prejaka kako bi se kotleti do pola ispekli i dobili finu boju. Poređajte kotlete u nauljeni pleh, stavite u rernu i pecite 20 minuta. Nakon toga ih izvadite i stavite ih u alu-foliju sa grančicama majčine dušice i dobro zamotajte. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak