• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Punjene paprike u paradajz sosu

Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Punjene paprike u paradajz sosu
Srednje
Srednji
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 3 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 2 kom. bosiljka
  • 10 g brašna
  • 10 kom. paprike
  • 100 g crnog luka
  • 700 ml paradajz soka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 g soli
  • 200 g šargarepe
  • 100 ml ulja
Punjene paprike u paradajz sosu
Priprema

Očistite paprike, crni i beli luk i šargarepu. Iseckajte luk i šargarepu. U dublju činiju stavite meso, dodajte povrće, pirinač, alevu papriku i začine. Punite papriku filom i poređajte u posudi u kojoj ćete kuvati paprike. Sipajte malo ulja i nalijte vode do polovine paprika. Prekrijte tepsiju alu-folijom i stavite u rernu na 240 stepeni. Nakon pola sata okrenite paprike i kuvajte ih dok ne omekšaju, oko sat vremena. Napravite paradajz sos: u šerpi sa zagrejanim uljem dodajte malo brašna i promešajte, zatim stavite kuvani paradajz i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Prelijte sos preko paprika i vratite u rernu bez poklapanja da se zapeče pola sata na 200 stepeni. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak