• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Roštilj
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Šiš ćevap
Srednje
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • biberа
  • 1 kom. ljute paprike
  • 500 g svinjskog filea
  • so
Šiš ćevap
Priprema

Isecite meso na kockice. Posolite ga i pobiberite po ukusu i dodajte ljutu papričicu. Promešajte meso u činiji kako bi se svi sastojci proželi i neka odstoji nekoliko sati ili preko noći. Meso poređajte na ražnjiće. Neka odstoje još neko vreme dok ne raspalite vatru na roštilju ili dok se ne zagreje gril tiganj. Stavite ih na jaku vatru, potom je smanjite, a ako pečete na roštilju, premestite je na deo roštilja na kojem je niža temperatura i polako pecite. Okrećite povremeno, da meso bude pečeno sa svake strane, ali pazite da ga ne prepečete jer šiš ćevap treba da bude sočan.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak