• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Salata sa Jakobovim kapicama

Lako
Visok
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Mediteranska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Salata sa Jakobovim kapicama
Lako
Visok
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. biberа
  • 4 kom. jaja
  • 2 kom. crnog luka
  • 2 kom. limuna
  • 20 ml maslinovog ulja
  • so
  • 100 g rukole
  • 15 g senfa
  • 300 g zelene salate
  • 300 g školjki Jakobove kapice
Priprema

Jakobove kapice pržite na vrelom maslinovom ulju svega tri-četiri minuta dok sa obe strane ne dobiju hrskavu zlatnosmeđu boju. Sklonite ih s vatre. Za to vreme tvrdo skuvajte jaja, zelenu salatu operite i isecite na manje komade, crni luk isecite na kolutove. U posudi za serviranje stavite salate, luk, jaja isečena na četvrtine, a potom prelijte marinadom od limunovog soka, senfa, soli, bibera i maslinovog ulja. Na vrh salate položite pripremljene Jakobove kapice.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak