Rezultati pretrage recepataSalata sa Jakobovim kapicama
Maxi logoMaxi logo
  • Salata sa Jakobovim kapicama

Salata sa Jakobovim kapicama

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

> 30 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Gurmanski obrok
Glavno jelo
Salata sa Jakobovim kapicama

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. biberа
  • 4 kom. jaja
  • 2 kom. crnog luka
  • 2 kom. limuna
  • 20 ml maslinovog ulja
  • so
  • 100 g rukole
  • 15 g senfa
  • 300 g zelene salate
  • 300 g školjki Jakobove kapice

Započni pripremu

Jakobove kapice pržite na vrelom maslinovom ulju svega tri-četiri minuta dok sa obe strane ne dobiju hrskavu zlatnosmeđu boju. Sklonite ih s vatre. Za to vreme tvrdo skuvajte jaja, zelenu salatu operite i isecite na manje komade, crni luk isecite na kolutove. U posudi za serviranje stavite salate, luk, jaja isečena na četvrtine, a potom prelijte marinadom od limunovog soka, senfa, soli, bibera i maslinovog ulja. Na vrh salate položite pripremljene Jakobove kapice.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Mediteranska kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Večera
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Salata sa Jakobovim kapicama