Maxi logoMaxi logo
  • Paelja

Paelja

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Paelja

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 5 g aleve parike
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 ml belog vina
  • 3 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. kocke za supu
  • 1 kom. limuna
  • 5 g peršunovog lista
  • 200 g paprike
  • 300 g pirinča
  • 300 g škampi
  • 5 g soli

Započni pripremu

Izdinstajte iseckani crni luk na maslinovom ulju, potom dodajte beli luk i iseckanu papriku. Dodajte pirinač, promešajte i nakon nekoliko minuta nalijte belo vino. Kada vino ispari, nalijte skuvanu supu, toliko da prekrije pirinač. Posolite, pobiberite, promešajte. Kada je pirinač polukuvan, doajte škampe i poklopite. Kuvan pirinač začinite iseckanim peršunom i servirajte sa limunom. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Paelja