Maxi logoMaxi logo
  • Pasulj sa keljom

Pasulj sa keljom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Pasulj sa keljom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 3 g aleve parike
  • 4 kom. belоg luka
  • 3 kom. bibera
  • 5 g brašna
  • 200 g crnog luka
  • 300 g kelja
  • 300 g pasulja
  • 5 g soli
  • 3 g vegete
  • 10 ml ulja

Započni pripremu

Ostavite pasulj da nabubri preko noći. Sutradan prospite vodu i sipajte litar vode. Kada voda proključa, prospite je i dodajte novu. Dodajte iseckani crni i beli luk, iseckanu šargarepu, začinite solju, biberom, vegetom. Nakon sat i po ubacite kelj. Kada pasulj bude skoro kuvan, pripremite zapršku: u malu šerpu dodajte malo ulja, iseckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte malo aleve paprike i brašna. Promešajte i nalijte zapršku u šerpu. Kuvajte još desetak minuta uz mešanje. Servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Pasulj sa keljom