• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Pite
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Studentski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Ljuta feferoni pica
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 1 kom. feferona
  • 400 ml jogurta
  • 150 g kačkavalja
  • 2 kom. jaja
  • 200 ml mleka
  • 150 g kulena
  • 200 ml paradajz sosa
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 50 g rukole
  • 3 g šećera
  • 45 ml ulja
  • 1/2 kom. svežeg kvasca
  • 3 g soli
Ljuta feferoni pica
Priprema

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite ga da odstoji u frižideru minimum tri sata. Potom razvucite testo za picu prema veličini pleha. Stavite pire ili sos od paradajza, kačkavalj i kulen. Zagrejte rernu na 250 stepeni, potom stavite picu da se peče na 200 stepeni 10-15 minuta. Kada je izvadite, iseckajte feferone i pospite po površini, zatim dodajte listiće rukole ili nane, po želji. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak