• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Crni hleb
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1100 g crnog grožđa
  • 5 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g šećera
Crni hleb
Priprema

Sipajte 700 ml mlake vode u veću činiju za mešenje testa. Izmrvite kvasac, dodajte kašiku šećera i kašiku soli, pa to promešajte. Dodajte 500 g brašna, dobro promešajte, potom dodajte i drugu polovinu, pa dobro umesite, poklopite krpom i ostavite da testo narasta sat vremena. Pobrašnite radnu površinu, stavite testo i razvucite ga po želji, potom ga prebacite u tepsiju premazanu uljem i pecite 10 minuta na 200 stepeni, potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko pola sata, dok hleb ne porumeni. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak