Započni pripremu
Luk i šargarepu isecite na sitne kockice i izdinstajte ih na maslacu. Dodajte mleveno meso, mešajte da se meso u potpunosti raspadne, a potom ga prelijte belim vinom. Sipati i pasirani paradajz, te začinite solju i biberom. Sos za lazanje kuvajte poklopljen na laganoj vatri oko 50 minuta. Za bešamel sos ugrejte 250 ml mleka sa ostatkom maslaca, dodajte gustin i preostalo mleko – sve vreme mešajući sos kako ne bi nastale grudvice. Kuvajte dva-tri minuta na tihoj vatri, dodajte so, biber i muskatni orah. Kore za lazanje kuvajte 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite. Vatrostalnu posudu nauljite, a zatim počnite sa slaganjem. Prvo stavite kore za lazanje, potom meso, kore… i tako sve dok ne napunite posudu. Bešamel sosom prelijte lazanje, pospite rendanim parmezanom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.