Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 03.12.2023

Rezultati pretrage recepataLazanje sa bešamelom i vinom
Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje sa bešamelom i vinom

Lazanje sa bešamelom i vinom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Lazanje sa bešamelom i vinom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 125 ml belog vina
  • 1 kom. biberа
  • 30 g gustina
  • 400 g kora za lazanje
  • 100 g maslaca
  • 50 ml mleka
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g parmezana
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • muskatnog oraha
  • so
  • 1 kom. šargarepe

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1679.96 rsd/Kg
    419,99 RSD
    7188711
  • Sargarepa domaca
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    - 38%
    1 Kg
    79,99RSD/kilogram79,99 RSD
    49,99 RSD/kilogram
    49,99 RSD
    7290791
  • Sir Zanetti Parmezan Formaggio 250g
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7180153
  • Započni pripremu

    Luk i šargarepu isecite na sitne kockice i izdinstajte ih na maslacu. Dodajte mleveno meso, mešajte da se meso u potpunosti raspadne, a potom ga prelijte belim vinom. Sipati i pasirani paradajz, te začinite solju i biberom. Sos za lazanje kuvajte poklopljen na laganoj vatri oko 50 minuta. Za bešamel sos ugrejte 250 ml mleka sa ostatkom maslaca, dodajte gustin i preostalo mleko – sve vreme mešajući sos kako ne bi nastale grudvice. Kuvajte dva-tri minuta na tihoj vatri, dodajte so, biber i muskatni orah. Kore za lazanje kuvajte 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite. Vatrostalnu posudu nauljite, a zatim počnite sa slaganjem. Prvo stavite kore za lazanje, potom meso, kore… i tako sve dok ne napunite posudu. Bešamel sosom prelijte lazanje, pospite rendanim parmezanom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Italijanska kuhinja
    Klasik
    Recept za svaki dan
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Lazanje sa bešamelom i vinom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1679.96 rsd/Kg
    419,99 RSD
    7188711
  • Sargarepa domaca
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    - 38%
    1 Kg
    79,99RSD/kilogram79,99 RSD
    49,99 RSD/kilogram
    49,99 RSD
    7290791
  • Sir Zanetti Parmezan Formaggio 250g
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7180153