Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.9.2024.

Poštovani Biznis Kupci, obaveštavamo Vas da se kupovinom putem Maxi Online prodavnice ne ostvaruje pravo na dobijanje nalepnica u Lego programu lojalnosti.

Rezultati pretrage recepataLazanje sa bešamelom i vinom
Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje sa bešamelom i vinom

Lazanje sa bešamelom i vinom

Lazanje sa bešamelom i vinom
Srednje
> 60 min
5/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 125 ml belog vina
  • 1 kom. biberа
  • 30 g gustina
  • 400 g kora za lazanje
  • 100 g maslaca
  • 50 ml mleka
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g parmezana
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • muskatnog oraha
  • so
  • 1 kom. šargarepe
  • 125 ml belog vina
  • 1 kom. biberа
  • 30 g gustina
  • 400 g kora za lazanje
  • 100 g maslaca
  • 50 ml mleka
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g parmezana
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • muskatnog oraha
  • so
  • 1 kom. šargarepe

Započni pripremu

Luk i šargarepu isecite na sitne kockice i izdinstajte ih na maslacu. Dodajte mleveno meso, mešajte da se meso u potpunosti raspadne, a potom ga prelijte belim vinom. Sipati i pasirani paradajz, te začinite solju i biberom. Sos za lazanje kuvajte poklopljen na laganoj vatri oko 50 minuta. Za bešamel sos ugrejte 250 ml mleka sa ostatkom maslaca, dodajte gustin i preostalo mleko – sve vreme mešajući sos kako ne bi nastale grudvice. Kuvajte dva-tri minuta na tihoj vatri, dodajte so, biber i muskatni orah. Kore za lazanje kuvajte 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite. Vatrostalnu posudu nauljite, a zatim počnite sa slaganjem. Prvo stavite kore za lazanje, potom meso, kore… i tako sve dok ne napunite posudu. Bešamel sosom prelijte lazanje, pospite rendanim parmezanom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Italijanska kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 4 porcije

  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    250 gr
    1443.96 rsd/Kg
    360
    99
    RSD
    7188711
  • Sargarepa domaca
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7290791
  • Sir Zanetti Parmezan Formaggio 250g
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7180153