• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lazanje sa bešamelom i vinom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Lazanje sa bešamelom i vinom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 125 ml belog vina
  • 1 kom. biberа
  • 30 g gustina
  • 400 g kora za lazanje
  • 100 g maslaca
  • 50 ml mleka
  • muskatnog oraha
  • 1 kom. šargarepe
  • 200 g parmezana
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • so
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
Lazanje sa bešamelom i vinom
Priprema

Luk i šargarepu isecite na sitne kockice i izdinstajte ih na maslacu. Dodajte mleveno meso, mešajte da se meso u potpunosti raspadne, a potom ga prelijte belim vinom. Sipati i pasirani paradajz, te začinite solju i biberom. Sos za lazanje kuvajte poklopljen na laganoj vatri oko 50 minuta. Za bešamel sos ugrejte 250 ml mleka sa ostatkom maslaca, dodajte gustin i preostalo mleko – sve vreme mešajući sos kako ne bi nastale grudvice. Kuvajte dva-tri minuta na tihoj vatri, dodajte so, biber i muskatni orah. Kore za lazanje kuvajte 10 minuta u slanoj vodi, pa ih ocedite. Vatrostalnu posudu nauljite, a zatim počnite sa slaganjem. Prvo stavite kore za lazanje, potom meso, kore… i tako sve dok ne napunite posudu. Bešamel sosom prelijte lazanje, pospite rendanim parmezanom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak