• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Šavarma
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 1 kom. biberа
  • 1 g aleve paprike
  • 1 g cimetа
  • 1 g korijandera
  • 1 kom. krastavca
  • 1 g ljute aleve paprike
  • 1 g muskatnog oraha
  • 1 kom. paradajzа
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 kom. mlevenog kima
  • 1 g peršunovог lista
  • 1 g so
Šavarma
Priprema

Piletinu isecite na kockice. Izmešajte pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice muskatnog oraha, pola kašičice ljute tucane paprike, pola kašičice aleve paprike, pola kašike cimeta, pola kašičice suvog lišća peršuna, pola kašičice bibera, pola kašičice suvog lišča korijandera i pola kašičice soli. Utrljajte začine u meso i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan meso rasporedite na nauljeni pleh za pečenje. Pecite 15 minuta sa jedne strane, potom okrenite meso i vratite u renu da se dopeče još 10 minuta dok ne porumeni i sa druge strane. Poslužite uz pita hleb koji je sličan našem somunu, bez sredine, sa dvema koricama koje služe kao džep za smeštanje sastojaka u njega. Isecite paradajz i krastavac, koji su neizostavni uz šavarmu, i dodajte mesu. Uživajte u ovom ukusnom obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak