Rezultati pretrage recepataPašteta od džigerice
Maxi logoMaxi logo
  • Pašteta od džigerice

Pašteta od džigerice

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Doručak
Sos
Pašteta od džigerice

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 100 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 400 g džigerice
  • 70 g maslaca
  • 60 ml neutralne pavlake
  • 1 kom. jabuka
  • 5 g senfa
  • 1 g so
  • 1 g šećera

Započni pripremu

Isecite luk veoma sitno, a oljuštenu jabuku na sitne kockice. Propržite ih na 70 g putera, dodajte kašičicu soli i pržite ih pet minuta, dok ne omekšaju. Za to vreme iseckajte 400 g džigerice na komade. Dodajte je luku i jabukama, promešajte i dinstajte ooklopljeno na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Nalijte 100 ml belog vina, dodajte malo šećera i nastavite dinstanje, bez poklopca. Dok vino skoro ne uvri. Sklonite sa vatre i dodajte 60 ml pavlake za kuvanje, malo bibera i kašičicu senfa. Ispasirajte štapnim mikserom. Prebacite u odgovarajuću posudu sa poklopcem i, kada se ohladi, ostavite da odstoji u frižideru.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Doručak
Doručak
Sve sezone
Sos
  • Pašteta od džigerice