• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Sos
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Doručak
  • Prilika: Doručak
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pašteta od džigerice
Srednje
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 100 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 400 g džigerice
  • 70 g maslaca
  • 60 ml neutralne pavlake
  • 1 kom. jabuka
  • 5 g senfa
  • 1 g so
  • 1 g šećera
Priprema

Isecite luk veoma sitno, a oljuštenu jabuku na sitne kockice. Propržite ih na 70 g putera, dodajte kašičicu soli i pržite ih pet minuta, dok ne omekšaju. Za to vreme iseckajte 400 g džigerice na komade. Dodajte je luku i jabukama, promešajte i dinstajte ooklopljeno na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Nalijte 100 ml belog vina, dodajte malo šećera i nastavite dinstanje, bez poklopca. Dok vino skoro ne uvri. Sklonite sa vatre i dodajte 60 ml pavlake za kuvanje, malo bibera i kašičicu senfa. Ispasirajte štapnim mikserom. Prebacite u odgovarajuću posudu sa poklopcem i, kada se ohladi, ostavite da odstoji u frižideru.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak