• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Kuvani pasulj
Srednje
Nizak
Više od 60 min
3/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • biberа
  • 10 g brašna
  • 1 kom. belоg luka
  • 100 g crnog luka
  • 5 g ljute aleve paprike
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 300 g pasulja
  • 5 kom. mlevene paprike
  • so
Kuvani pasulj
Priprema

Stavite 300 g pasulja da odstoji preko noći u hladnoj vodi kako bi nabubreo. Sledećeg dana stavite pasulj da se kuva, pa kada proključa, prospite vodu. Sipajte drugu vodu, iseckajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Kada pasulj postane mekan, nakon dva i po sata, spremite zapršku. Iseckajte jedan crni luk, posolite, pobiberite i stavite ga da se dinsta na maslinovom ulju. Kada luk postane staklast, dodajte kašičicu slatke mlevene paprike i kašičicu ljute mlevene paprike. Dobro izmešajte, zatim stavite kašiku brašna i dobro promešajte. Najvažnije je da ne prestajte da mešate kako zaprška ne bi zagorela. Sipajte zapršku u lonac i mešajte. Ostavite da se krčka još otprilike 15 minuta. I uživajte.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak