• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pileći bataci sa majčinom dušicom

Srednje
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pileći bataci sa majčinom dušicom
Srednje
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 20 g brašna
  • 3/5 kg pilećih bataka
  • 5 g majčine dušice
  • 5 g ljute aleve paprike
  • 25 g maslaca
  • 2 kom. paprike
  • 3 g soli
Pileći bataci sa majčinom dušicom
Priprema

Potrebno je: 8 pilećih bataka, 2 kašike brašna, 1 kašičica soli, pola kašičice bibera, pola kašičice mlevene slatke paprike, četvrtina kašičice ljute mlevene paprike, majčina dušica, 25 g putera. U veću plastičnu kesu stavite batake i suve začine. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine. U pleh stavite otopljeni puter i poređajte batake. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta. Na pola pečenja okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane. Izvadite pleh iz rerne, dodajte majčinu dušicu i prekrijte alu-folijom. Ostavite ih oko 10 minuta da omekšaju i potom servirajte. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak