• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Ostalo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Zimnica
  • Sezonа: Leto

Pošalji ovaj recept

Kiseli kornišoni
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 20 Porcije +
  • 10 g bibera u zrnu
  • 20 g mirođije
  • 1 kom. konzervansa
  • 800 ml sirćeta
  • 120 g soli
  • 4 kom. svežih korinišona
  • 20 g slačice
  • 180 g šećera
  • 1 kom. vinobrana
Priprema

U veći lonac sipajte vodu i sirće i pustite da provri. Dodajte so, biber, mirođiju, šećer i slačicu. Kuvajte oko pet minuta, te ostavite da se ohladi. Za to vreme krastavce dobro operite, pa ih stavite u posudu i prelijte vodom u koju ste stavili i vinobran. Krastavci treba da odstoje minimum sat vremena u smesi od vinobrana. Potom krastavce možete da ređate u sterilisane tegle. U vodu sa začinima dodajte konzervans, te nalijte tegle tom mešavinom. Zatvorite tegle poklopcem i odložite ih u špajz.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak