Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Maxi logoMaxi logo
  • Kiseli kornišoni

Kiseli kornišoni

Kiseli kornišoni
Lako
> 60 min
0/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
12 porcije
  • 10 g bibera u zrnu
  • 1 kom. konzervansa
  • 120 g soli
  • 20 g mirođije
  • 800 ml sirćeta
  • 4 kom. svežih korinišona
  • 180 g šećera
  • 20 g slačice
  • 1 kom. vinobrana
  • 10 g bibera u zrnu
  • 1 kom. konzervansa
  • 120 g soli
  • 20 g mirođije
  • 800 ml sirćeta
  • 4 kom. svežih korinišona
  • 180 g šećera
  • 20 g slačice
  • 1 kom. vinobrana

Započni pripremu

U veći lonac sipajte vodu i sirće i pustite da provri. Dodajte so, biber, mirođiju, šećer i slačicu. Kuvajte oko pet minuta, te ostavite da se ohladi. Za to vreme krastavce dobro operite, pa ih stavite u posudu i prelijte vodom u koju ste stavili i vinobran. Krastavci treba da odstoje minimum sat vremena u smesi od vinobrana. Potom krastavce možete da ređate u sterilisane tegle. U vodu sa začinima dodajte konzervans, te nalijte tegle tom mešavinom. Zatvorite tegle poklopcem i odložite ih u špajz.

Ocena

Još uvek nije ocenjen

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Vegan
Zimnica
Ručak
Leto
Ostalo