Maxi logoMaxi logo
  • Kiseli kornišoni

Kiseli kornišoni

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegan
Zimnica
Ostalo
Kiseli kornišoni

Sastojci za 12 Osoba/e

12 Osoba/e
  • 10 g bibera u zrnu
  • 20 g mirođije
  • 1 kom. konzervansa
  • 800 ml sirćeta
  • 120 g soli
  • 4 kom. svežih korinišona
  • 20 g slačice
  • 180 g šećera
  • 1 kom. vinobrana

Započni pripremu

U veći lonac sipajte vodu i sirće i pustite da provri. Dodajte so, biber, mirođiju, šećer i slačicu. Kuvajte oko pet minuta, te ostavite da se ohladi. Za to vreme krastavce dobro operite, pa ih stavite u posudu i prelijte vodom u koju ste stavili i vinobran. Krastavci treba da odstoje minimum sat vremena u smesi od vinobrana. Potom krastavce možete da ređate u sterilisane tegle. U vodu sa začinima dodajte konzervans, te nalijte tegle tom mešavinom. Zatvorite tegle poklopcem i odložite ih u špajz.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Vegan
Zimnica
Ručak
Leto
Ostalo
  • Kiseli kornišoni