• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Nizak
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Novogodišnja trpeza
  • Sezonа: Zima

Pošalji ovaj recept

Jelka keks
Srednje
Nizak
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 200 ml jestive boje
  • 175 g brašna
  • 10 g kakaa
  • 10 g cimetа
  • 2 kom. jaja
  • 275 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca
Jelka keks
Priprema

Usitnite maslac, dodajte 125 g šećera u prahu, 2 žumanceta, 1 kašiku kakaoa, 1 kašiku cimeta, 175 g brašna. Umesite testo, uvijte ga u foliju i stavite da se ohladi. Razvijte testo na pobrašnjenoj površini debljine 5 mm. Modlama oblikujte kolače i slažite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na svakom ukrasu probušite rupu. Pecite kolače u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kada se kolači skroz ohlade, napravite masu za ukrašavanje od šećera u prahu i 8 ml vode. Obojite je bojom za kolače. Sipajte masu u špric sa otvorom i crtajte šare po keksu. Vaša porodica će uživati u ovoj poslastici. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak