Maxi logoMaxi logo
  • Jelka keks

Jelka keks

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Novogodišnja trpeza
Desert
Jelka keks

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 200 ml jestive boje
  • 175 g brašna
  • 10 g kakaa
  • 10 g cimetа
  • 2 kom. jaja
  • 275 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 7%
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg55,99 RSD
    51.99 rsd/Kg
    51,99 RSD
  • Kakao prah Premia 100g
    100 gr
    589.9 rsd/Kg
    58,99 RSD
  • Zacin Cimet mleveni Premia 25g
    25 gr
    1959.6 rsd/Kg
    48,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Započni pripremu

    Usitnite maslac, dodajte 125 g šećera u prahu, 2 žumanceta, 1 kašiku kakaoa, 1 kašiku cimeta, 175 g brašna. Umesite testo, uvijte ga u foliju i stavite da se ohladi. Razvijte testo na pobrašnjenoj površini debljine 5 mm. Modlama oblikujte kolače i slažite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na svakom ukrasu probušite rupu. Pecite kolače u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Kada se kolači skroz ohlade, napravite masu za ukrašavanje od šećera u prahu i 8 ml vode. Obojite je bojom za kolače. Sipajte masu u špric sa otvorom i crtajte šare po keksu. Vaša porodica će uživati u ovoj poslastici. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Vegetarijanski
    Novogodišnja trpeza
    Dezert
    Zima
    Desert
    • Jelka keks

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 7%
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg55,99 RSD
    51.99 rsd/Kg
    51,99 RSD
  • Kakao prah Premia 100g
    100 gr
    589.9 rsd/Kg
    58,99 RSD
  • Zacin Cimet mleveni Premia 25g
    25 gr
    1959.6 rsd/Kg
    48,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD