• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Tradicionalne krofne
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 800 g brašna
  • 2 kom. jaja
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 400 g marmelade od višanja
  • 400 ml mleka
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 1 ml ulje
Tradicionalne krofne
Priprema

Umesite testo od brašna, nadošlog kvasca, šećera, vode, mleka, jaja, maslaca i malo soli. Ostavite ga na toplom mestu oko 45 minuta, a potom premesite. Ulje ugrejjte u dublljem loncu, oblikujte krofne od testa i spustite ih u vrelo ulje. Pržite ih pet-šest minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Krofne izvadite na ubrus da upije suvišnu masnoću. Kuhinjskim špricom punite krofne marmeladom. Pre služenja pospite krofne šećerom u prahu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak