Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 10.12.2023

Rezultati pretrage recepataItalijanski rižoto
Maxi logoMaxi logo
  • Italijanski rižoto

Italijanski rižoto

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Nizak

Ocena

5 od 5
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Predjelo
Italijanski rižoto

Sastojci za 1 Osoba/e

1 Osoba/e
  • 1 kom. belоg luka
  • 50 ml belog vina
  • 1 kom. biberа
  • 100 g crnog luka
  • 100 g parmezana
  • 100 g pirinča
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 1 g so
  • 30 g maslaca
  • 3 kom. pileće supe

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Maslac Maxi 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7188711
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    - 11%
    500 gr
    78,99RSD/kilogram39,50 RSD
    69,99 RSD/kilogram
    35,00 RSD
    7221273
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    199.98 rsd/Kg
    99,99 RSD
    7485994
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    1469 rsd/L
    1.469,00 RSD
    7187499
  • Započni pripremu

    Stavite šest šolja supe da se greje na tihoj vatri. Iseckajte čen belog luka i jedan crni luk, izrendajte parmezan. U veću šerpu stavite dve kašike putera i jednu kašiku maslinovog ulja da se zagreju na umerenoj vatri. Nakon toga dodajte čen belog luka i pržite ga taman da ispusti miris, zatim ga ostavite sa strane. Dodajte iseckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Sipajte jednu i po šolju pirinča i pržite ga dva-tri minuta uz stalno mešanje. Sipajte pola čaše belog vina i mešajte. Kada tečnost ispari, dodajte pola šolje supe. Mešajte rižoto sledećih 15 minuta i dodajte supu kada tečnost ispari. Ponavljajte postupak dok rižoto ne bude gotov. Rižoto se kuva 18 minuta na umerenoj temperaturi, ali je najbolje da sami probate pirinač i uverite se da li je skuvan ili ne. Kad je rižoto gotov, sklonite ga sa vatre i pomešajte sa kašikom putera i pola šolje rendanog parmezana. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ga u kalup kao na fotografiji. Nakon toga servirajte i uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Italijanska kuhinja
    Vegetarijanski
    Recept za svaki dan
    Večera
    Sve sezone
    Predjelo
    • Italijanski rižoto

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Maslac Maxi 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7188711
  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    - 11%
    500 gr
    78,99RSD/kilogram39,50 RSD
    69,99 RSD/kilogram
    35,00 RSD
    7221273
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    199.98 rsd/Kg
    99,99 RSD
    7485994
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    1469 rsd/L
    1.469,00 RSD
    7187499