• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Fritata sa tikvicama i pančetom

Lako
Nizak
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Doručak
  • Prilika: Studentski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Fritata sa tikvicama i pančetom
Lako
Nizak
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 1 kom. biberа
  • 80 g feta sira
  • 1 kom. crnog luka
  • 4 kom. jaja
  • 20 g maslaca
  • 1 kom. tikvica
  • so
  • 50 g pančete
  • 40 ml mleka
Fritata sa tikvicama i pančetom
Priprema

Za fritatu iseckajte luk, tikvicu i pančetu na trake ili kockice. Na maslacu u tiganju propržite crni luk dok ne postane staklast, dodajte tikvicu, te pržite još dva minuta, a zatim dodajte pančetu i začine. Sipajte preko povrća i slanine umućena jaja sa vodom ili mlekom i feta sir. Ostavite tiganj dva-tri minuta na ringli, a zatim ga prebacite u rernu, koja je uključena na 200 stepeni i to samo gornji grejač. Fritatu pecite tri-četiri minuta dok se ili gornja strana ne ispeče. Gotovu fritatu preklopite tanjirom i prevrnite tiganj da fritata ispadne na tanjir.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak