• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Grilovane lignje sa asparagusom i krompirom

Teško
Visok
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Mediteranska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Roštilj
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Grilovane lignje sa asparagusom i krompirom
Teško
Visok
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 300 g krompira
  • 2 kom. limuna
  • 500 g lignji
  • 200 g špargli
  • 4 kom. belоg luka
  • biberа
  • 10 g majčine dušice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kom. peršunа
  • so
Grilovane lignje sa asparagusom i krompirom
Priprema

Pripremite marinadu od dva limuna, četiri čena belog luka, vezice peršuna, maslinovog ulja, majčine dušice, soli i bibera. Lignje očistite tako što ćete odvojiti telo od pipaka, izvadite središlju kost i utrobu, iz pipaka odstranite oči i usta. Operite ih i stavite da se dobro iscede. Zatim ih stavite u marinadu na sat vremena i duže, ako imate vremena. Obarite asparagus i krompir. Na roštilju poređajte lignje i pecite ih od pet do 10 minuta. Premažite ih marinadom u toku pečenja i okrenite ih jednom. Servirajte ih sa krompirom i asparagusom i uživajte u ovom sočnom obroku! Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak