• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaći ražani hleb
Srednje
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 20 g kvasca
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 350 g brašna
  • 150 g ražanog brašna
  • 10 g semenki suncokreta
  • 2 g soli
  • 2 g šećera
Domaći ražani hleb
Priprema

Pomešajte jedno i drugo brašno, šećer, so, semenke i dodajte ulje. Razmutite kvasac u mlakoj vodi, dadajte brašnu, prelijte sa 300 ml vode i umesite testo. Ostavite da testo odstoji sat vremena. Premesite testo, zatim ga ponovo ostavite da nadođe još pola sata. Potom umesite veknu hleba ili ga stavite u nauljeni kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko sat vremena. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak