• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Prilog
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Slavski kolač
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 500 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • 250 ml mleka
  • 20 g soli
  • 10 g šećera
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 100 ml ulja
Slavski kolač
Priprema

Zamesite testo od brašna, ulja, mleka, kvasca, soli, šećera i jednog jajeta. Ako je vaša slava posna, onda umesto mleka upotrebite vodu i izbacite jaje. Testo ostavite na toplom mestu 60 minuta da naraste. Potom ga premesite i ponovo ostavite da odstoji oko 15 minuta. Odvojte jednu manju jufkicu za ukrase. Testo stavite u okruglu tepsiju, a odozgo rasporedite ukrase od testa. Slavski kolač pecite na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak