• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Sos
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Bolonjeze sos
Srednje
Srednji
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2 kom. bibera
  • 10 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 500 ml paradajz soka
  • 100 g paprike
  • 2 g soli
Bolonjeze sos
Priprema

Stavite crni luk da se dinsta na nauljenom tiganju. Nakon toga dodajte mleveno svinjsko meso i pola šolje vode. Dobro promešajte, posolite i pobiberite. Iseckajte papriku i stavite da se dinsta sa mesom. Kada meso bude skoro gotovo, dodajte kašiku brašna i dobro promešajte, potom nalijte paradajz sos. Sve to dobro promešajte i kuvajte još oko 10 minuta. Proverite slanoću i dodajte začine po potrebi. Začinite origanom i sos je spreman. Uživajte!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak