• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Užina
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Bavarske perece
Srednje
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 400 g brašna
  • 1 kom. soda bikarbona
  • 10 g morske soli
  • 5 g šećera
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g soli
  • 50 g maslaca
Bavarske perece
Priprema

U većoj posudi pomešajte dve trećine brašna, kvasac, so i šećer, pa dodajte i maslac i sve sastojke sjedinite. Polako dodajte i ostatak brašna dok ne umesite fino testo, koje je potrebno prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu 80 minuta kako bi se udvostručilo. Premesite testo i od njega napravite 12 jufkica. Od svake napravite pantljiku dužine oko 30 cm, tako da na sredini bude malo deblja nego na krajevima. Oblikujte perece, stavite ih na papirom za pečenje obložen pleh i stavite u frižider na jedan sat. U šerpu sipajte 2 l vode da provri, pa dodajte sodu bikarbonu. Kuvajte perece po 30 sekundi, izvadite ih rešetkastom kašikom na pleh za pečenje, pospite ih krupnom morskom solju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak