Maxi logoMaxi logo
  • Bavarske perece

Bavarske perece

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Veče za prijateljima
Hleb i peciva
Bavarske perece

Sastojci za 8 Osoba/e

8 Osoba/e
  • 400 g brašna
  • 1 kom. soda bikarbona
  • 10 g morske soli
  • 5 g šećera
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g soli
  • 50 g maslaca

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Soda bikarbona C 20g
    20 gr
    999.5 rsd/Kg
    19,99 RSD
  • Kvasac svezi Alpha 42g
    42 gr
    833.1 rsd/Kg
    34,99 RSD
  • Započni pripremu

    U većoj posudi pomešajte dve trećine brašna, kvasac, so i šećer, pa dodajte i maslac i sve sastojke sjedinite. Polako dodajte i ostatak brašna dok ne umesite fino testo, koje je potrebno prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu 80 minuta kako bi se udvostručilo. Premesite testo i od njega napravite 12 jufkica. Od svake napravite pantljiku dužine oko 30 cm, tako da na sredini bude malo deblja nego na krajevima. Oblikujte perece, stavite ih na papirom za pečenje obložen pleh i stavite u frižider na jedan sat. U šerpu sipajte 2 l vode da provri, pa dodajte sodu bikarbonu. Kuvajte perece po 30 sekundi, izvadite ih rešetkastom kašikom na pleh za pečenje, pospite ih krupnom morskom solju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Evropska kuhinja
    Klasik
    Veče za prijateljima
    Užina
    Sve sezone
    Hleb i peciva
    • Bavarske perece

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Soda bikarbona C 20g
    20 gr
    999.5 rsd/Kg
    19,99 RSD
  • Kvasac svezi Alpha 42g
    42 gr
    833.1 rsd/Kg
    34,99 RSD