• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Штрудла са орасима и рогачем

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Војвођанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Штрудла са орасима и рогачем
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 1000 г брашна
  • 1 ком. јајa
  • 50 мл млека
  • со
  • 250 г млевеног рогача
  • 350 г ораха
  • 1 ком. свежег квасца
  • 250 г шећера
  • 50 г шећера у праху
  • 200 мл уља
Штрудла са орасима и рогачем
Припрема

У већу посуду ставите брашно, квасац потопљен у млеку, со, пола количине шећера, уље и јаје, те умесите тесто. Потом га оклагијом развуците на брашном посутој радној површини на дебљину од 0,5 цм. Поспите по њему млевене орахе, рогач са шећером, увијте у ролат и ставите у плех кружног облика. Припремљену штрудлу оставите да одстоји на собној температури око 60 минута, а за то време она ће се удвостручити. Премажите је жуманцетом и пеците на 180 степени око 35 минута. Пре сервирања штрудлу поспите шећером у праху.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак