• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Вегетаријански парадајз

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Вегетаријански парадајз
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 50 г црног лука
  • 1 ком. белог лука
  • целера
  • 120 г качкаваља
  • 2 ком. тиквица
  • 250 г плавих патлиџана
  • 800 г парадајза
  • 1 ком. паприке
  • 50 г хлеба
Вегетаријански парадајз
Припрема

Sa osam paradajza odsecite deo sa peteljkom i sačuvajte za kasnije. Izvadite sredinu iz paradajza vodeći računa da ne probijete zidove. Posolite unutrašnjost i paradajze poređajte u pleh pokriven papirom za pečenje. Sitno iseckajte grančicu celera, pola glavice luka, čen belog luka i na brzinu propržite na ulju. Dodajte dve manje tikvice, papriku i manji plavi patlidžan iseckan na kockice, kao i sačuvanu sredinu paradajza. Dinstajte pet minuta na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući. Posolite i pobiberite masu, zatim je poklopite i kuvajte još 15 minuta na smanjenoj temperaturi. Dinstanom povrću možete dodati kockice proprženog hleba i 120 g kačkavlja. Ovom smesom napunite svaki paradajz, poklopite sačuvanim vrhovima i pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак