
Plazma pusla torta
Vreme za pripremu
> 60 minCena
SrednjiOcena
Još uvek nije ocenjenKlasik
Party time
Desert

Sastojci za 8 Osoba/e
8 Osoba/e
- 120 g mlevene plazme
- 4 belance
- 1 kom. želatina
- 270 g šećera
- 50 ml vode
- 250 g maskarpone sira
- 250 ml pavlake za šlag
- 10 ml arome vanile
- 5 ml limunovog soka
- 1 g morske soli
- 250 ml mleka
Kupi sastojke
Osnovni sastojci
7194325
7188708
7182843
7210313
Započni pripremu
1. Uključiti rernu na 100 °C. 2. Belance sobne temperature mutiti mikserom (najpre lagano pa pojačati brzinu). U čvrst sneg postupno dodavati šećer i mutiti dok snijeg ne postane jako čvrst i sjajan. Dodati sol i limun i još malo mutiti. 3. Smesu staviti u vrećicu za ukrašavanje s odgovarajućim nastavkom oblikovati puslice na papir za pečenje. 4. Puslice sušiti u pećnici zagrejanoj na 100 °C oko 1,5 sat (ako je vlaga u vazduhu i do 2 sata), isključiti pećnicu i ostaviti 3 sata kako bi se postupno hladile (može i preko noći). Krem Sir, pavlaku i aromu vanile mutiti mikserom, dodati Plazmu Mlevenu i mleko i umutiti. Puslice složiti u kalup prečnika 22 - 24 cm i premazati kremom (ili ukrasiti vrećicom za ukrašavanje). Ponoviti postupak ukrasiti puslicama i malinama.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Party time
All seasons
Desert
Kupi sastojke
Osnovni sastojci
7194325
7188708
7182843
7210313