Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 2000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 9000 rsd. Unesi kod TNXW2000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 25.02.2024.

Rezultati pretrage recepataPlazma mousse čokoladna torta
Maxi logoMaxi logo
  • Plazma mousse čokoladna torta
Plazma mousse čokoladna torta

Plazma mousse čokoladna torta

od Izvor: od slatkoga sladje #plazmasticarnica
Srednje
> 60 min
5/5
Srednji

Sastojci zaOsoba/e

8 porcije
  • 3 kom. jaja
  • 80 g lešnika
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 6 kom. želatina
  • 700 ml pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g mlevene Plazma
  • 40 g oraha
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 1 ml arome vanile
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 3 kom. jaja
  • 80 g lešnika
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 6 kom. želatina
  • 700 ml pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g mlevene Plazma
  • 40 g oraha
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 1 ml arome vanile
  • 150 ml neutralne pavlake

Započni pripremu

Za pripremu biskvita potrebno je belanca sobne temperature mutiti mikserom i postepeno dodavati 80g šećera. U sneg od belanaca umešati mlevene lešnike, glatko brašno i kakao u prahu. Smesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom prečnika 20 cm i peći u rerni zagrejanoj na 180˚C oko 15 minuta. Za pripremu Plazma krema potrebno je preliti 2 listića želatina vodom. 200ml pavlake za šlag i 30g šećera u prahu grejati i dodati oceđen želatin i mešati na laganoj vatri dok se želatin ne otopi. Skloniti s vatre i dodati 100g Mlevene Plazme I 40g oraha. Dno kalupa za tortu prečnika 20 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Staviti biskvit i preliti toplom kremom. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Za pripremu čokoladnog krema početi tako što ćete preliti 4 listića želatina vodom. 400ml pavlake za šlag umutiti u (ne prečvrsti) šlag. Žumanca, 100ml pavlake za šlag i šećer u prahu umutiti i kuvati na pari dok smesa ne dosegne 72 ⁰C. Dodati 200g čokolade za kuvanje i otopiti. Smesu uliti u šlag, dodati malo arome vanile i umešati. Dno kalupa za tortu prečnika 24 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Položiti biskvit s belim kremom te uliti čokoladni krem. Tortu staviti u frižider te nakon nekoliko sati preliti čokoladnom glazurom (150g pavlake za kuvanje i 150g čokolade za kuvanje otopiti na pari). Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Party time
Dezert
Desert

Kupi proizvode za 8 porcije

  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    - 9%
    1 Kg
    54.99 rsd/Kg54,99 RSD
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
    7486025
  • Jaja iz podnog uzgoja Premia 10/1
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    10 kom
    26 rsd/kom
    259,99 RSD
    7518479
  • Secer prah C 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
    7175610
  • Pavlaka za kuvanje President 500g
    500 ml
    733.98 rsd/L
    366,99 RSD
    7203108