Preskoči link
  • Dostava u vreme koje odabereš
  • Poruči do 21h za sledeće jutro
  • Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Maxi logo
  • Plazma mousse čokoladna torta

Plazma mousse čokoladna torta

od Izvor: od slatkoga sladje #plazmasticarnica
Plazma mousse čokoladna torta
Srednje
> 60 min
5/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
8 porcije
  • 3 kom. jaja
  • 80 g lešnika
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 6 kom. želatina
  • 700 ml pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g mlevene Plazma
  • 40 g oraha
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 1 ml arome vanile
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 3 kom. jaja
  • 80 g lešnika
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 6 kom. želatina
  • 700 ml pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g mlevene Plazma
  • 40 g oraha
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 1 ml arome vanile
  • 150 ml neutralne pavlake

Započni pripremu

Za pripremu biskvita potrebno je belanca sobne temperature mutiti mikserom i postepeno dodavati 80g šećera. U sneg od belanaca umešati mlevene lešnike, glatko brašno i kakao u prahu. Smesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom prečnika 20 cm i peći u rerni zagrejanoj na 180˚C oko 15 minuta. Za pripremu Plazma krema potrebno je preliti 2 listića želatina vodom. 200ml pavlake za šlag i 30g šećera u prahu grejati i dodati oceđen želatin i mešati na laganoj vatri dok se želatin ne otopi. Skloniti s vatre i dodati 100g Mlevene Plazme I 40g oraha. Dno kalupa za tortu prečnika 20 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Staviti biskvit i preliti toplom kremom. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Za pripremu čokoladnog krema početi tako što ćete preliti 4 listića želatina vodom. 400ml pavlake za šlag umutiti u (ne prečvrsti) šlag. Žumanca, 100ml pavlake za šlag i šećer u prahu umutiti i kuvati na pari dok smesa ne dosegne 72 ⁰C. Dodati 200g čokolade za kuvanje i otopiti. Smesu uliti u šlag, dodati malo arome vanile i umešati. Dno kalupa za tortu prečnika 24 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Položiti biskvit s belim kremom te uliti čokoladni krem. Tortu staviti u frižider te nakon nekoliko sati preliti čokoladnom glazurom (150g pavlake za kuvanje i 150g čokolade za kuvanje otopiti na pari). Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Party time
Dezert
Desert

Sastojci za 8 osoba

  • Maxi Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
    10 kom

    Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

  • Dr Oetker Aroma vanila Dr Oetker 38ml
    38 ml

    Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

  • Maxi Cokolada za jelo i kuvanje Maxi 200g
    200 gr

    Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

  • Premia Lesnik sirovi jezgro Premia 75g
    75 gr

    Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

  • Maxi Orah jezgro I klasa Maxi 250g
    250 gr

    Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

  • Maxi Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    1 Kg
  • C Secer prah C 250g
    250 gr
  • President Pavlaka za kuvanje President 500g
    500 ml
  • Maxi Kakao prah Premia 100g
    100 gr
  • Maxi Zelatin kristal Maxi 10g
    10 gr
  • Plazma Keks Plazma mlevena 300g
    300 gr
  • President Pavlaka za slag President 500g
    500 gr
  • Već imate u kuhinji

  • Maxi Secer kristal Maxi 1kg
    1 Kg