Rezultati pretrage recepataPlazma mousse čokoladna torta
Maxi logoMaxi logo
  • Plazma mousse čokoladna torta

Plazma mousse čokoladna torta

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Party time
Desert
Plazma mousse čokoladna torta

Sastojci za 8 Osoba/e

8 Osoba/e
  • 3 kom. jaja
  • 80 g lešnika
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 6 kom. želatina
  • 700 ml pavlake za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g mlevene plazme
  • 40 g oraha
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 1 ml arome vanile
  • 150 ml neutralne pavlake

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    23 rsd/kom
    229,99 RSD
  • Lesnik sirovi jezgro Premia 75g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD
  • Kakao prah Premia 100g
    100 gr
    589.9 rsd/Kg
    58,99 RSD
  • Započni pripremu

    Za pripremu biskvita potrebno je belanca sobne temperature mutiti mikserom i postepeno dodavati 80g šećera. U sneg od belanaca umešati mlevene lešnike, glatko brašno i kakao u prahu. Smesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom prečnika 20 cm i peći u rerni zagrejanoj na 180˚C oko 15 minuta. Za pripremu Plazma krema potrebno je preliti 2 listića želatina vodom. 200ml pavlake za šlag i 30g šećera u prahu grejati i dodati oceđen želatin i mešati na laganoj vatri dok se želatin ne otopi. Skloniti s vatre i dodati 100g Mlevene Plazme I 40g oraha. Dno kalupa za tortu prečnika 20 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Staviti biskvit i preliti toplom kremom. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Za pripremu čokoladnog krema početi tako što ćete preliti 4 listića želatina vodom. 400ml pavlake za šlag umutiti u (ne prečvrsti) šlag. Žumanca, 100ml pavlake za šlag i šećer u prahu umutiti i kuvati na pari dok smesa ne dosegne 72 ⁰C. Dodati 200g čokolade za kuvanje i otopiti. Smesu uliti u šlag, dodati malo arome vanile i umešati. Dno kalupa za tortu prečnika 24 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Položiti biskvit s belim kremom te uliti čokoladni krem. Tortu staviti u frižider te nakon nekoliko sati preliti čokoladnom glazurom (150g pavlake za kuvanje i 150g čokolade za kuvanje otopiti na pari). Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Party time
    Dezert
    Desert
    • Plazma mousse čokoladna torta

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    23 rsd/kom
    229,99 RSD
  • Lesnik sirovi jezgro Premia 75g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD
  • Kakao prah Premia 100g
    100 gr
    589.9 rsd/Kg
    58,99 RSD