Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Rezultati pretrage recepataBurek sa krompirom i šampinjonima
Maxi logoMaxi logo
  • Burek sa krompirom i šampinjonima

Burek sa krompirom i šampinjonima

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Doručak
Glavno jelo
Burek sa krompirom i šampinjonima

Sastojci za 6 Osoba/e

6 Osoba/e
  • 5 kom. bibera
  • 2 kom. belоg luka
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 1 kom. jaja
  • 1 kom. krompira
  • 300 g šampinjona
  • 70 ml ulja
  • 10 g soli

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    59.99 rsd/Kg
    59,99 RSD
    7486025
  • Luk crni
    500 gr
    169,99 RSD/kilogram
    85,00 RSD
    7221273
  • Luk beli 250g
    250 gr
    519.96 rsd/Kg
    129,99 RSD
    7221219
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    29 rsd/kom
    289,99 RSD
    7518479
  • Započni pripremu

    Da biste zamesili testo, potrebno je da pomešate brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena. Za to vreme pripremite fil. U malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte šampinjone, so, biber i rendani krompir, te sklonite s ringle. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite. Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoću stolnjaka - što je više dižete, to će se burek sam urolati. Burek oblikujte u pužić i stavite u nauljenu tepsiju. Testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja. Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Doručak
    Doručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Burek sa krompirom i šampinjonima

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    59.99 rsd/Kg
    59,99 RSD
    7486025
  • Luk crni
    500 gr
    169,99 RSD/kilogram
    85,00 RSD
    7221273
  • Luk beli 250g
    250 gr
    519.96 rsd/Kg
    129,99 RSD
    7221219
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 kom
    29 rsd/kom
    289,99 RSD
    7518479