Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Poštovani kupci, Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator nagradne igre koja kruži društvenim mrežama u kojoj se kupcima pruža mogućnost da dobiju poklon kartu u vrednosti od 35.000 dinara. Kao kriterijum za ostvarivanje nagrade navedene su godine starosti kupca. Svi nagradni konkursi i nagradne igre koje organizuje kompanija Delez Srbija objavljuju se isključivo putem zvaničnih stranica www.maxi.rs i www.megamaxi.rs ili putem zvaničnih kanala brendova na društvenim mrežama. Hvala na razumevanju. Kompanija Delez Srbija

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod BZZZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 11.12.2024.

Rezultati pretrage recepataBurek sa krompirom i šampinjonima
Maxi logoMaxi logo
  • Burek sa krompirom i šampinjonima

Burek sa krompirom i šampinjonima

Burek sa krompirom i šampinjonima
Srednje
> 60 min
0/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 5 kom. bibera
  • 2 kom. belоg luka
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 1 kom. jaja
  • 1 kom. krompira
  • 300 g šampinjona
  • 70 ml ulja
  • 10 g soli
  • 5 kom. bibera
  • 2 kom. belоg luka
  • 450 g brašna
  • 1 kom. crnog luka
  • 1 kom. jaja
  • 1 kom. krompira
  • 300 g šampinjona
  • 70 ml ulja
  • 10 g soli

Započni pripremu

Da biste zamesili testo, potrebno je da pomešate brašno, jaje, 5 g soli, vodu i ulje. Napravite šest jufkica, oblikujte ih i položite na pleh. Zamotajte ih folijom i ostavite da odstoje oko sat vremena. Za to vreme pripremite fil. U malo ulja propržite sitno isečen crni i beli luk, dodajte šampinjone, so, biber i rendani krompir, te sklonite s ringle. Jufku testa razvucite preko stolnjaka oklagijom što je tanje moguće, pa potom nastavite prstima da je tanjite. Mali trik: neka vam prsti budu nauljeni, tako ćete lakše razvući koru. Kada je potpuno tanka, gotovo providna, pospite je s malo ulja i nafilujte. Koru zamotajte pomoću stolnjaka - što je više dižete, to će se burek sam urolati. Burek oblikujte u pužić i stavite u nauljenu tepsiju. Testo premažite uljem i ostavite da odstoji još 10 minuta pre pečenja. Burek s domaćim korama pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju i hrskavu teksturu. Servirajte toplo.

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Doručak
Doručak
Sve sezone
Glavno jelo

Sastojci za 6 osoba

Maxi Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
10 kom

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca Sampinjoni domaci 400g Maxi Pijaca
400 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

AGRO ZIN PR Krompir crveni mladi domaci
500 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca bulk Luk crni domaci
500 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi So morska Maxi kutija 1kg
1 Kg

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
Maxi Psenicno brasno T400 glatko Maxi 1kg
1 Kg
- 9%
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
49
99
RSD
54,99 RSD
Luk beli 250g
Maxi pijaca Luk beli 250g
250 gr
149
99
RSD

Već imate u kuhinji

Ulje suncokretovo Maxi 1l
Maxi Ulje suncokretovo Maxi 1l
1 L
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
154
99
RSD
Biber crni mleveni Maxi  5g
Maxi Biber crni mleveni Maxi 5g
5 gr
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
17
99
RSD