• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Užina
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Francuski kroasan
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 500 ml mleka
  • 10 g kvasca
  • 3 kom. jaja
  • 3 g soli
  • 3 g šećera
  • 30 ml ulja
Francuski kroasan
Priprema

Potopite kvasac u 100 ml toplog mleka, potom dodajte kašičicu šećera i kašičicu soli, te ostavite da kvasac nadođe nekoliko minuta. Ostatak mleka nalijte u činiju, dodajte kvasac, dva umućena jaja, jedno žumance, pet kašika šećera i zamesite testo. Ostavite ga da naraste pola sata. Razvucite ga nakon toga kao štrudlu, potom odsecite sedam delova i razvijte svaki na veličinu tanjira. Premažite ih margarinom i umotajte u kroasane. Poređajte ih u pleh i ostavite sat vremena da narastu. Premažite ih razmućenim belancima. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ih dok ne porumene. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak