Započni pripremu
U veću posudu stavite brašno, 70 g šećera, 120 g maslaca, so i jedno žumance. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj će se peći tart. Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. Oprane i prepolovljene šljive poređajte po testu, pospite ih seckanim bademima i šećerom. Tart sa šljivama pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Za fil je potrebno umutiti preostali maslac, šećer i med, pa dodati jaje, a zatim mlevene bademe, gustin i ekstrakt vanile. Isecite kruške i pripremite kašičicu meda razmućenu kašičicom vode za premazivanje krušaka. Fil sipajte preko testa, na fil položite isečene kruške, ukrasite listovima badema i tart pecite 45 minuta na 180 stepeni. Po želji, kolač pospite šećerom u prahu.