Rezultati pretrage recepataRužičasta badem krem torta
Maxi logoMaxi logo
  • Ružičasta badem krem torta

Ružičasta badem krem torta

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Godišnjica braka
Desert
Ružičasta badem krem torta

Sastojci za 8 Osoba/e

8 Osoba/e
  • 100 g brašna
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • so
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • 100 g mlevenih badema
  • 200 ml slatke pavlake
  • 160 g šećera
  • 100 g šećera u prahu

Započni pripremu

Dobro umutite žumanca sa šećerom i postepeno im dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i bademe. Od belanaca i malo soli umutite čvrst sneg i lagano ga sjedinite sa žumancima. Smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru popreko presecite napola. Umutite sir sa šećerom i pavlakom. Polovinu kore vratite u kalup i premažite je sa tri kašike fila od sira. Preko njega nanesite čokoladni krem (nutela ili eurokrem), a preko toga nanesite krem od sira. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro stegne. Pre služenja tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom u koju ste dodali ekstrakt od jagode.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Evropska kuhinja
Klasik
Godišnjica braka
Dezert
Sve sezone
Desert
  • Ružičasta badem krem torta