• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Ružičasta badem krem torta

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Godišnjica braka
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Ružičasta badem krem torta
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 100 g brašna
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • so
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • 100 g mlevenih badema
  • 200 ml slatke pavlake
  • 160 g šećera
  • 100 g šećera u prahu
Priprema

Dobro umutite žumanca sa šećerom i postepeno im dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i bademe. Od belanaca i malo soli umutite čvrst sneg i lagano ga sjedinite sa žumancima. Smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru popreko presecite napola. Umutite sir sa šećerom i pavlakom. Polovinu kore vratite u kalup i premažite je sa tri kašike fila od sira. Preko njega nanesite čokoladni krem (nutela ili eurokrem), a preko toga nanesite krem od sira. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro stegne. Pre služenja tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom u koju ste dodali ekstrakt od jagode.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak