Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.4.2025.

Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator promotivnih akcija koje se ovih dana pojavljuju na društvenim mrežama. Opširnije o primerima ovakvih promocija na linku.

French Bull putni program: molim te da pre potvrđivanja kupovine na odabranom artiklu uneseš u napomeni boju artikla koju želiš, ili da nakon potvrđene porudžbine kontaktiraš call centar 0800 3537 030 i dostaviš istu informaciju – ovo se odnosi samo na artikle kod kojih postoje varijacije u pogledu boje.

Rezultati pretrage recepataRužičasta badem krem torta
Maxi logoMaxi logo
  • Ružičasta badem krem torta

Ružičasta badem krem torta

Ružičasta badem krem torta
Srednje
> 60 min
0/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
8 porcije
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 100 g brašna
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • so
  • 160 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 100 g brašna
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • so
  • 160 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu

Započni pripremu

Dobro umutite žumanca sa šećerom i postepeno im dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i bademe. Od belanaca i malo soli umutite čvrst sneg i lagano ga sjedinite sa žumancima. Smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru popreko presecite napola. Umutite sir sa šećerom i pavlakom. Polovinu kore vratite u kalup i premažite je sa tri kašike fila od sira. Preko njega nanesite čokoladni krem (nutela ili eurokrem), a preko toga nanesite krem od sira. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro stegne. Pre služenja tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom u koju ste dodali ekstrakt od jagode.

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Evropska kuhinja
Klasik
Godišnjica braka
Dezert
Sve sezone
Desert