Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Poštovani kupci, Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator nagradne igre koja kruži društvenim mrežama u kojoj se kupcima pruža mogućnost da dobiju poklon kartu u vrednosti od 35.000 dinara. Kao kriterijum za ostvarivanje nagrade navedene su godine starosti kupca. Svi nagradni konkursi i nagradne igre koje organizuje kompanija Delez Srbija objavljuju se isključivo putem zvaničnih stranica www.maxi.rs i www.megamaxi.rs ili putem zvaničnih kanala brendova na društvenim mrežama. Hvala na razumevanju. Kompanija Delez Srbija

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod BZZZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 11.12.2024.

Rezultati pretrage recepataRužičasta badem krem torta
Maxi logoMaxi logo
  • Ružičasta badem krem torta

Ružičasta badem krem torta

Ružičasta badem krem torta
Srednje
> 60 min
0/5
Srednji

Sastojci za

Sastojci
8 porcije
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 100 g brašna
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • so
  • 160 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml čokoladnog krema
  • 100 g brašna
  • 2 ml ekstrakta od jagode
  • 4 kom. jaja
  • 60 g gustina
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 500 g krem sira
  • so
  • 160 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu

Započni pripremu

Dobro umutite žumanca sa šećerom i postepeno im dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i bademe. Od belanaca i malo soli umutite čvrst sneg i lagano ga sjedinite sa žumancima. Smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru popreko presecite napola. Umutite sir sa šećerom i pavlakom. Polovinu kore vratite u kalup i premažite je sa tri kašike fila od sira. Preko njega nanesite čokoladni krem (nutela ili eurokrem), a preko toga nanesite krem od sira. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro stegne. Pre služenja tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom u koju ste dodali ekstrakt od jagode.

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Evropska kuhinja
Klasik
Godišnjica braka
Dezert
Sve sezone
Desert