• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Predjelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Svinjska glava
Teško
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 3 kom. belоg luka
  • 2 kom. bibera
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 5 kom. peršuna
  • 5 g origana
  • 500 g krompira
  • so
  • 1 kom. svinjske glave
Priprema

Potrebno: 1 svinjska glava, maslinovo ulje, četvrtina šoljice crnog vina, origano, 3 čena belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, peršun. Uklonite oči i jezik sa svinjske glave, pa je 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu. Ostale sastojke pomešajte i u njima marinirajte svinjsku glavu, a zatim je ostavite da odstoji na hladnom dva sata. Prebacite je nakon toga u veliku tepsiju i pecite od 90 do 110 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Jelo poslužite sa svežim peršunom i obarenim krompirom.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak