Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

French Bull putni program: molim te da pre potvrđivanja kupovine na odabranom artiklu uneseš u napomeni boju artikla koju želiš, ili da nakon potvrđene porudžbine kontaktiraš call centar 0800 3537 030 i dostaviš istu informaciju – ovo se odnosi samo na artikle kod kojih postoje varijacije u pogledu boje.

Rezultati pretrage recepataSuši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom
Maxi logoMaxi logo
  • Suši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom

Suši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom

Suši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom
Teško
Do 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
2 porcije
  • 50 g bambusove podloge
  • 100 g algi
  • biberа
  • 400 g jegulje
  • 15 g kavijara
  • 80 g krem sira
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 g lososa
  • 15 ml pirinčanog sirćeta
  • 60 g maslaca
  • 100 g pirinča
  • 200 ml piva
  • so
  • 5 g začinskog bilja
  • 20 g šećera
  • 50 g bambusove podloge
  • 100 g algi
  • biberа
  • 400 g jegulje
  • 15 g kavijara
  • 80 g krem sira
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 g lososa
  • 15 ml pirinčanog sirćeta
  • 60 g maslaca
  • 100 g pirinča
  • 200 ml piva
  • so
  • 5 g začinskog bilja
  • 20 g šećera

Započni pripremu

Prvo pripremite jegulju. Očistite je i operite, prelijte limunovim sokom i pstavite nekoliko minuta da odsetoji. Posolite i pobiberite. Operite začinsko bilje i sitno iseckajte. Otopite 60 g maslaca, dodajte začinsko bilje, malo propržite i zalijte pivom. Kad provri, dodajte komade jegulje. Kuvajte na slaboj vatri oko 15 minuta. U međuvremenu stavite pirinač da se kuva. Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok voda ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još oko 10 minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte mešavinu u pirinač i promešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći i losos na sitne komade i algu na štapiće. Kada se pirinač ohladi, možete početi sa pravljenjem sušija. Položite algu na bambusovu podlogu, ubacite losos, komade jegulje, malo kavijara i dodajte krem sir. Urolajte i ostavite da se stegne, nakon toga isecite na šest ili osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Klasik
Veče za prijateljima
Večera
Sve sezone
Glavno jelo