• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Suši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom

Teško
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Suši sa lososom, jeguljom, kavijarom i sirom
Teško
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 2 Porcije +
  • 50 g bambusove podloge
  • 100 g algi
  • biberа
  • 400 g jegulje
  • 80 g krem sira
  • 15 g kavijara
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 g lososa
  • 100 g pirinča
  • 60 g maslaca
  • 15 ml pirinčanog sirćeta
  • so
  • 200 ml piva
  • 20 g šećera
  • 5 g začinskog bilja
Priprema

Prvo pripremite jegulju. Očistite je i operite, prelijte limunovim sokom i pstavite nekoliko minuta da odsetoji. Posolite i pobiberite. Operite začinsko bilje i sitno iseckajte. Otopite 60 g maslaca, dodajte začinsko bilje, malo propržite i zalijte pivom. Kad provri, dodajte komade jegulje. Kuvajte na slaboj vatri oko 15 minuta. U međuvremenu stavite pirinač da se kuva. Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok voda ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još oko 10 minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte mešavinu u pirinač i promešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći i losos na sitne komade i algu na štapiće. Kada se pirinač ohladi, možete početi sa pravljenjem sušija. Položite algu na bambusovu podlogu, ubacite losos, komade jegulje, malo kavijara i dodajte krem sir. Urolajte i ostavite da se stegne, nakon toga isecite na šest ili osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak