• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Užina
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Sladoled od jagode
Lako
Nizak
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 400 g jagoda
  • 250 ml mleka
  • 4 g biskvit
  • 250 ml slatke pavlake
  • 125 g šećera
  • 1 kom. štapića vanile
  • 6 kom. jaja
Priprema

Stavite u posudu mleko, slatku pavlaku i dodajte štapić vanile. Zagrejte mleko da provri, pa ga sklonite sa ringle i ostavite desetak minuta da se ohladi. Za to vreme penasto umutite žumanca i šećer, dok smesa ne pobeli, pa zatim pažljivo sipajte u toplo mleko. Vratite na ringlu i zagrevajte ponovo na laganoj vatri, te kuvajte još pet-šest minuta dok smesa ne postane gusta. Izvadite štapić vanile iz smese. Sveže jagode izmiksujte u blenderu i dodajte ohlađenoj smesi za sladoled. Smesu sipajte u modlu za sladoled i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavite u zamrzivač. Nakon tri sata sladoled od jagode je spreman za posluživanje. Predlažemo da ga stavite u modle za sladoled na štapiću. Pre služenja sladoled uvaljajte u usitnjeni biskvit keks i jagode. Ovakvoj poslastici nijedan mališan neće odoleti.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak